2023-03-07 08:30Pressmeddelande

Nu öppnar ansökan till MBA-stipendiet

SSE MBA-stipendium

Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm ger återigen möjlighet att ansöka om SSE MBA-stipendium värt 595 000 SEK för 18 månaders studier vid Handelshögskolan i Stockholm.

Stipendiet SSE MBA Executive Format ger stipendiaten möjlighet att öka sina kunskaper och färdigheter vad gäller att leda och utveckla företag och organisationer. Studierna är upplagda för att kunna ge direkt effekt i studentens organisation.

–  Vi är väldigt stolta över det här samarbetet som vi haft sedan 2007.  Det visar att vi går linan ut när det kommer till det livslånga lärandet där vi får möjlighet att hjälpa någon att ta nästa professionella steg. Att vi får vara en del i att ta fram morgondagens ledare, genom utbildning, är helt fantastiskt, säger Madeleine Hansen, kommunikationschef, utbildning.se

För att bli stipendiat krävs en akademisk examen motsvarande 180 högskolepoäng, minst fem års relevant arbetslivserfarenhet, mycket goda kunskaper i engelska och att arbetsgivaren stöttar deltagandet i utbildningen. 

Har du sökt stipendiet tidigare år men inte fått det är du givetvis välkommen att ansöka igen. Missa inte möjligheten att få ditt livs utmaning finansierad.

För att söka eller nominera någon till årets MBA-stipendium fyller du i formuläret hos DI och skickar in det senast den sista maj 2023. De som går vidare i urvalsprocessen, max femton personer, skickar därefter in en komplett ansökan till Handelshögskolan i Stockholm. Av dessa väljs fem finalister som kallas till test och intervju. Stipendiaten utses av en jury bestående av representanter från Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm.


Om Utbildning.se

utbildning.se är Sveriges största söktjänst för kompetensutveckling för yrkesverksamma. Tusentals internetanvändare som letar efter kurser och utbildningar besöker utbildning.se varje dag, där hittar de cirka 12 800 utbildningar från 559 utbildningsarrangörer. Genom analysverktyg, intresseanmälningar och andra funktioner på utbildning.se samlas information om användarna och vad de efterfrågar. Vi på utbildning.se producerar inte utbildningar själva, men har tillgång till information om branschens utbud. Det ger oss en unik möjlighet att överblicka och få fram värdefull kunskap om statistik och trender. Vi gör även regelbundet olika undersökningar via frågeformulär rörande kompetensutveckling.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR-specialist
Gabriel Seidel