2023-01-11 08:45Pressmeddelande

Kompetensutveckling på agendan med Upskill & Reskill 2023

Upskill & reskill 25 januari

Den 25 januari anordnar utbildning.se i partnerskap med Framgångsakademin och Microsoft Sverige den andra upplagan av det kostnadsfria och digitala evenemanget Upskill & Reskill. Tillsammans bjuder man in till en dag av föreläsningar och panelsamtal som inspirerar till kompetensutveckling. Förra året deltog 4600 personer i evenemanget och i år är ambitionen att locka ännu fler deltagare.

År 2019 rapporterade World Economic Forum att en genomsnittlig arbetstagare kommer behöva 25–30 dagars kompetensutveckling om året för att klara av de arbetsuppgifter som med tiden kommer att förändras. Madeleine Lindahl, kommunikationschef på utbildning.se, menar att evenemanget Upskill & Reskill 2023 kan vara en del av kompetensutvecklingen:  

–  Arbetsmarknaden möter stora utmaningar varav en är att så många som 50 procent kommer behöva omskola sig eller kompetensutveckla sig. Genom årets upplaga av Upskill & Reskill vill vi sätta frågan om behovet av kompetensutveckling på agendan. Förutom att deltagarna själva kan hitta inspiration kommer också flera viktiga panelsamtal föras kring hur vi kan bemöta utmaningarna, säger Madeleine.

Via en virtuell plattform kommer deltagarna kunna lyssna på inspirerande föreläsare från Framgångsakademin. Bland årets talare finns bland andra Fredrik Reinfeldt, Kristin Kaspersen och Henrik Fexeus. Utbildningsarrangörer och branschorganisationer kommer finnas på plats med virtuella montrar där deras utbildningsutbud visas upp för besökare att ta del av. Vidare kommer Upskill & Reskill 2023 innehålla panelsamtal där några av de viktigaste frågorna för morgondagens arbetsmarknad diskuteras.

Microsoft har valt att ställa upp som partner för evenemanget och Mia Forsäng, affärsområdeschef för skola och högre utbildning på Microsoft, förklarar:

–  Arbetsmarknaden är under ständig förändring och idag kan jag som arbetstagare behöva bygga på min kompetens, inte minst för att möta digitaliseringens inverkan på olika yrkesroller. Den andra upplagan av Upskill & Reskill sätter kompetensutveckling i fokus och jag ser fram emot intressanta samtal om hur vi skapar engagemang kring lärande, oavsett var man befinner sig i yrkeslivet, säger Mia.

Upskill & Reskill pågår mellan klockan 9:00-17:00 den 25 januari. Evenemanget är kostnadsfritt och besöks digitalt genom utbildning.se.

För mer information – klicka här.


Om Utbildning.se

utbildning.se är Sveriges största söktjänst för kompetensutveckling för yrkesverksamma. Tusentals internetanvändare som letar efter kurser och utbildningar besöker utbildning.se varje dag, där hittar de cirka 12 800 utbildningar från 559 utbildningsarrangörer. Genom analysverktyg, intresseanmälningar och andra funktioner på utbildning.se samlas information om användarna och vad de efterfrågar. Vi på utbildning.se producerar inte utbildningar själva, men har tillgång till information om branschens utbud. Det ger oss en unik möjlighet att överblicka och få fram värdefull kunskap om statistik och trender. Vi gör även regelbundet olika undersökningar via frågeformulär rörande kompetensutveckling.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR-specialist
Gabriel Seidel