2024-01-10 14:00Pressmeddelande

Kompetensutveckling på agendan

Upskill & Reskill 2024

Tillsammans med Reskilling 4 Employment, Stjärnsäljarpodden, Snacka snyggt och Framgångsakademin bjuder vi in till Upskill & Reskill 2024. Ett kostnadsfritt digitalt event för dig som vill bli inspirerad till ett livslångt lärande, både i arbetslivet och på fritiden.  

Det råder kompetensbrist i Sverige. Forskning visar att ungefär 50 procent av alla yrkesverksamma behöver omskolas inom de närmsta åren och rapporter visar hur företag har svårt att hitta rätt kompetens att anställa. Med det digitala eventet Upskill & Reskill vill utbildning.se hjälpa till att stärka konkurrenskraften på den svenska arbetsmarknaden. En del av Sandra Callermos jobb på utbildning.se går ut på att belysa de utmaningar den svenska arbetsmarknaden står inför.  

En av de stora anledningarna till att eventet är kostnadsfritt att besöka är att vi ser detta som samhällsnytta. Det kommer rapport efter rapport på hur svenska medarbetare halkar efter den globala arbetsstyrkan när det kommer till insikter om hur viktigt det är nu, och i framtiden, med både up- och reskill. Genom att belysa detta och samtidigt erbjuda en tydlig väg framåt hoppas vi kunna vara en del i att vända den här utvecklingen, säger Sandra.  

Eventet riktar sig till både företag och medarbetare där det erbjuds inspirationsföreläsningar av bland annat representanter från Spotify och Ernst & Young och panelsamtal där Reskilling 4 Employment diskuterar nya jobb i framtidens branscher. Ett fullspäckat schema där kompetensutveckling sätts på agendan.  

Var? - utbildning.se
När? - 25e januari 2024, 09.00-17.00
Hur? - registrera dig här 


Om Utbildning.se

utbildning.se är Sveriges största söktjänst för kompetensutveckling för yrkesverksamma. Tusentals internetanvändare som letar efter kurser och utbildningar besöker utbildning.se varje dag, där hittar de cirka 12 800 utbildningar från 559 utbildningsarrangörer. Genom analysverktyg, intresseanmälningar och andra funktioner på utbildning.se samlas information om användarna och vad de efterfrågar. Vi på utbildning.se producerar inte utbildningar själva, men har tillgång till information om branschens utbud. Det ger oss en unik möjlighet att överblicka och få fram värdefull kunskap om statistik och trender. Vi gör även regelbundet olika undersökningar via frågeformulär rörande kompetensutveckling.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR-specialist
Gabriel Seidel