2022-10-31 08:30Pressmeddelande

Anna Wieslander – årets vinnare av MBA-stipendiet

Årets vinnare av MBA-stipendiet

Sedan 2007 har utbildning.se delat ut MBA-stipendiet i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och Dagens industri. Årets vinnare är Anna Wieslander, COO på Elonroad, som ser fram emot att samla på sig kunskap och ta företaget till nästa nivå.

“Anna är en erfaren och strategisk ledare med en stark drivkraft för att lära sig och få saker gjorda. Hon är Chief Operating Officer på Elonroad och har ett genuint intresse för hållbar utveckling och tillväxt av både människor och teknologi… Med starka ledarskapskunskaper anses Anna vara en av nyckelaktörerna i organisationen. Det finns enorm potential för Elonroad och dess team för att skala upp och positivt påverka den hållbara transportsektorn runt om i världen”

Så lyder en del av juryns motivering där Anna Wieslander beskrivs som en erfaren ledare med stor potential. Efter utbildningen kommer hon ha förutsättningarna att fortsätta Elonroads arbete att skapa en mer hållbar fordonsindustri, skriver juryn. 

Utbildningen var perfekt i tiden

Wieslander, som har jobbat på Elonroad i cirka ett år, blev nominerad av sin chef. Ju mer hon läste om MBA-stipendiet insåg hon att utbildningen låg perfekt i tiden, både där hon är i sin karriär och hur hon själv vill utvecklas.

– Jag har precis bytt bransch och uppdrag och vi vill ta bolaget till nästa nivå, så det var perfekt både på personligt plan och för att kunna hjälpa Elonroad att växa, säger hon. 

Att vinna var fantastiskt, men själva ansökningsprocessen i sig var en utvecklingsmöjlighet. Det var en lång och seriös, men ändå personlig, process som gav mycket, menar Wieslander.

Ser fram emot att lära sig och utvecklas

Wieslander ser fram emot att utvecklas och lära sig av sina medstudenter och med den kunskapen i bagaget kunna utveckla sitt team. Hon ser fram emot att bygga ett nätverk och är övertygad om att kunskapen hon får under utbildningen kommer att gynna Elonroad och föra dem närmare deras vision; att möjliggöra en fullständig omställning av transportsektorn till elektrifierade fordon genom elväg. 

Hennes roll på Elonroad är långt ifrån det första arbetet hon har haft på ett företag som jobbar för miljön, utan det genomsyrar hela hennes professionella karriär. 

– Jag vill kunna se mina barn i ögonen och säga att jag gjorde det jag kunde. 


Om Utbildning.se

utbildning.se är Sveriges största söktjänst för kompetensutveckling för yrkesverksamma. Tusentals internetanvändare som letar efter kurser och utbildningar besöker utbildning.se varje dag, där hittar de cirka 12 800 utbildningar från 559 utbildningsarrangörer. Genom analysverktyg, intresseanmälningar och andra funktioner på utbildning.se samlas information om användarna och vad de efterfrågar. Vi på utbildning.se producerar inte utbildningar själva, men har tillgång till information om branschens utbud. Det ger oss en unik möjlighet att överblicka och få fram värdefull kunskap om statistik och trender. Vi gör även regelbundet olika undersökningar via frågeformulär rörande kompetensutveckling.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR-specialist
Gabriel Seidel