Pressrum

Följ utbildning.se

Hetaste IT-kompetenserna 2016

Pressmeddelande   •   Jun 21, 2016 12:14 CEST

utbildning.se har granskat över 1 400 aktuella jobbannonser i syfte att kartlägga vilka egenskaper som just nu är de mest efterfrågade vid rekrytering av mjukvaru-, spel- och systemutvecklare.

Resultatet av granskningen visar att den mest eftertraktade egenskapen bland arbetsgivare är att ha kännedom om agila arbetsmetoder. På delad andraplats på listan hamnar kunskaper i programmeringsspråket .NET och REST (Representational State Transfer).

1. Agila arbetsmetoder 33 %    6. C# 22 %
2. .NET, REST 29 % 7. HTML/HTML5 20 %
3. SQL 27 % 8. Scrum, CSS, C++ 17 %
4. JavaScript 26 %
9. Linux 15 %
5. RUP 24 % 10. Angular 10 %

Granskningen genomfördes i juni 2016 och omfattade totalt 1 406 aktuella jobbannonser. Jobben fanns inom såväl privat som offentlig sektor och utspridda över hela landet, exempelvis användbarhetsdesigner, användbarhetsexpert, applikationskonsult, applikationsutvecklare, backend-utvecklare, Data Warehouse specialist, databasdesigner, databasutvecklare, frontend-utvecklare, GIS-utvecklare, interaktionsdesigner, mjukvaruutvecklare, spelprogrammerare, IT-systemdesigners och systemutvecklare.

Heta kompetenser 2016

Denna djupdykning i IT-arbetsmarknaden är en del av en större undersökning av jobbannonser utbildning.se gjort under våren, där vi tittat på vilka kompetenser som just nu är de mest efterfrågade för en rad vanliga yrkesroller. Vi har tidigare tagit fram de hetaste kompetenserna för chefer, projektledare och ekonomer.

Frågor?

Har du frågor eller vill ta del av mer statistik kring utbildning och kompetensutveckling – kontakta kommunikationschef Nina Rimmerfeldt på nina.rimmerfeldt@utbildning.se

utbildning.se är Sveriges största söktjänst för kompetensutveckling för yrkesverksamma. Varje dag besöker tusentals personer vår sajt, där de kan söka bland närmare 8 000 utbildningar från 300 utbildningsarrangörer. Genom intresseanmälningar, analysverktyg och andra funktioner på utbildning.se får vi information om användarna och vad de efterfrågar. Vi erbjuder även kostnadsfri utbildningsrådgivning och offertservice.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy